Vtáčiky v zime - trieda Sovičky

15.11.2020 19:20

Celý  minulý týždeň sme sa venovali  téme  Vtáčiky  v zime .  Deti spoznávali vtáčiky, ktoré odlietajú do teplých krajín a aj tie ktoré zimujú tu. Rozprávali sme sa, čím sú vtáčiky pokryté, aby im v zime nebolo chladno a čím sa v zime živia. Detičky sa naučili aj to, že aj oni, hoci sú maličké môžu sa pričiniť o to, aby vtáčiky v zime netrpeli hladom. Deti do materskej školy počas celého týždňa nosili  zrniečka a semienka. Musím Vás všetkých pochváliť a aj poďakovať všetkým rodičom, že vďaka Vám budeme mať semienok toľko, že môžeme vtáčiky kŕmiť celú zimu.

Zo zrniečok sme  si svojimi šikovnými rúčkami vyrobili  malé pochúťky pre vtáčiky. Po namáhavej výrobe sme sa vybrali na školský dvor a do blízkeho parku, kde sme ich zavesili na stromy. Na školskom dvore sme pohľadali kŕmidlá a búdy a každý deň sme chodievali kontrolovať, či do kŕmidielok netreba semienka dosypať. Jedno kŕmidlo priniesol aj Janko Znak a spolu s ockom ho umiestnili na školský dvor.

Ďakujeme veľmi pekne, že sa s chuťou zapájate do našich aktivít a takto robíte radosť nielen Vašim detičkám aj nám. /M.Huráková/

 

 

Späť